Αιώνας γλυκιάς παράδοσης…

Από το 1926 οι Λουκουμάδες Αιγαίον, ιστορικό κατάστημα του κέντρου της Αθήνας, γλυκαίνουν ακατάπαυστα την πόλη με τους λαχταριστούς τους λουκουμάδες. Η φήμη τους, τους κάνουν να επικρατήσουν μοναδικά, μεταφέροντας έως σήμερα έναν ολόκληρο αιώνα παράδοσης. Μέλι, άχνη ζάχαρη και κανέλα, αρώματα που φτιάξανε τις μνήμες άλλων γενεών και διαμορφώνουν το γευστικό μέλλον των καινούριων!

Το κατάστημα Λουκουμάδες Αιγαίον, από την ίδρυσή του και μετά, στεγάζεται στο νεοκλασικό κτίριο κατασκευής του 1890 στην οδό Πανεπιστημίου 46 και Χαριλάου Τρικούπη στο κέντρο της Αθήνας.

Τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του, λειτουργεί ως καφενείο με την ίδια επωνυμία ως μέλος της Αδελφότητας Καφεπωλών Αθηνών. Λίγα όμως χρόνια μετά, εισάγει στον τιμοκατάλογό του το βασικό προϊόν που θα το αναγάγει σε περιώνυμο αθηναϊκό στέκι και θα του δώσει ιδιαίτερη φήμη έως σήμερα. Οι λουκουμάδες Αιγαίον, που προπολεμικά συναγωνίζονταν αρκετά καταστήματα του είδους στην περιοχή, θα επικρατήσουν έως σήμερα μοναδικά, μεταφέροντας έναν σχεδόν ολόκληρο αιώνα παράδοσης.

View the embedded image gallery online at:
http://www.loukoumades-aigaion.gr/about-us.html#sigProId0f6507fea3

Η φιλοσοφία μας

Το γεγονός ότι διατήρησε τον χαρακτήρα πιστής οικογενειακής επιχείρησης του επιτρέπει τελικά, να μεταφέρει γνήσια μέχρι σήμερα, κάτι από την ατμόσφαιρα και την κουλτούρα του παραδοσιακού αυτού γλυκού, της παραδοσιακής γεύσης και της εμπειρίας της στο ανάλογο παραδοσιακό περιβάλλον. Παρόλη την εξέλιξη της σύγχρονης ζαχαροπλαστικής, το Αιγαίον καταφέρνει να μείνει ανέπαφο και ανεπηρέαστο, διαιωνίζοντας μια υγιεινή, παραδοσιακή, γλυκειά συνήθεια της ελληνικής κουζίνας που τους κερδίζει όλους.

Η επιτυχία φυσικά, δεν συνοψίζεται αποκλειστικά στην συνταγή των λουκουμάδων. Οφείλεται σε σύνολο λόγων που εξασφαλίζουν το κύρος και την αναγνωρισιμότητα της εταιρείας, και σίγουρα στην δέσμευσή της απέναντι στον πελάτη. Η πιστή εφαρμογή μιας συνταγής που έρχεται από το παρελθόν, ο αυστηρός έλεγχος της ποιότητας του προϊόντος και η διαρκής βελτίωσή του, είναι τα πιο βασικά μυστικά που διατήρησαν την επιχείρηση όλα αυτά τα χρόνια στην κορυφή.

Από το 2015 μάλιστα, η εταιρεία μας, έχει σχεδιάσει, εγκαταστήσει και διατηρεί σε πλήρη εφαρμογή στις εγκαταστάσεις της, σύστημα διαχείρισης της ασφάλειας τροφίμων HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points - Ανάλυση Κινδύνων και Κρίσιμων Σημείων Ελέγχου) για το σύνολο των παραγόμενων προϊόντων της.

Το Αιγαίον συνεχίζει να αφουγκράζεται και να ελίσσεται μέσα στις απαιτήσεις μιας ανταγωνιστικής αγοράς. Αποφεύγοντας συνειδητά την τυφλή αντιγραφή αυτού που ευρέως πουλάει, προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα, με την διατήρηση της αυθεντικότητάς του, και τη σωστή ενσωμάτωσή της σ’ ένα καινούριο εμπορικό περιβάλλον. Κάνει καινοτόμες γευστικές προτάσεις που συμπληρώνουν τις σύγχρονες τάσεις της γευστικής επιθυμίας, με σεβασμό στην ποιότητα και την παράδοση, ενώ κάνει σημαντική στροφή προς τον ευρύτερο επαγγελματικό χώρο του επισιτισμού, με διευρυμένες συνεργασίες.

Ποιοί είμαστε

Τον ιδρυτή του καταστήματος Γεώργιο Φύλλα, διαδέχονται το 1973 τα παιδιά του. Αποκομίζοντας ήδη από μικροί μια σχετική εμπειρία του καταστήματος, ο Μιχάλης και ο Ευγένιος Φύλλας, παίρνουν την διοίκηση στα χέρια τους, το ανακαινίζουν, το επεκτείνουν και το οργανώνουν σε βελτιωμένα πρότυπα. Έχοντας και οι δυο κάνει ανώτατες σπουδές, ο πρώτος μηχανολόγου ενώ ο δεύτερος οικονομικών, καταφέρνουν να το στήσουν και να το ενδυναμώσουν σε πρότυπα σύγχρονης ανταγωνιστικής επιχείρησης.

Σήμερα, την επιχείρηση συνεχίζει ο γιος του κ. Μιχάλη Φύλλα, Γιώργος Φύλλας, ο οποίος αναλαμβάνει τη συνέχεια του καταστήματος, θέλοντας να αξιοποιήσει το πτυχίο του στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και στα Οικονομικά, επενδύοντας στη διατήρηση, στην εξέλιξη ή διαφορετικά, στην φίρμα της οικογενειακής επιχείρησης, πάντα με σεβασμό στο όνομα, στη φήμη, στο ίδιο το προϊόν και κατ’ επέκταση στην παράδοση και στην ιστορία.