The Telegraph - 10/05/2017 - 10 dishes you cannot leave Greece without eating

"Another outrageously sweet and sticky calorie-laden treat, loukoumades are bite-size deep-fried doughnuts, traditionally served warm, drizzled with honey and dusted with cinnamon... In Athens, Aigaion (Panepistimiou 46) has been specializing in loukoumades since 1926. Made to order, they'll fry them up for you while you wait, and you can either eat them in the Spartan tiled interior, at one of a dozen marble-top tables, or take them away in a little white cardboard box."

Δείτε περισσότερα

Politischios.gr – 10/03/2017 – Ο Μεστούσης πίσω από τους λουκουμάδες «Αιγαίον»

"Όνομα βαρύ σαν ιστορία έχουν οι λουκουμάδες «Αιγαίον» κι έχει αναλάβει να το συνεχίσει ο Γ. Φύλλας. Έχοντας πάρει το όνομα του παππού του, Γιώργου, που ξεκίνησε την επιχείρηση το 1926 στο κέντρο της Αθήνας φτιάχνοντας τους λουκουμάδες του με την παραδοσιακή Χιώτικη συνταγή..."

Δείτε περισσότερα

365 Days Of Bliss – 6/2/2017 – Λουκουμάδες Αιγαίον

Υπάρχει κάποιο μαγαζί που να επισκέπτεστε από παιδιά και να κρατάτε ακόμη σαν γλυκιά ανάμνηση; Για μένα αυτό το μαγαζί είναι το μικρό ημιυπόγειο της Πανεπιστημίου, το λουκουματζίδικο "Αιγαίον".

Δείτε περισσότερα

100 + 1 Εταιρικά Σήματα, Λογότυπα, Προϊόντα που Άφησαν Εποχή - 2016

Ο δημοσιογράφος Θανάσης Κάππος με τη βοήθεια των εκδόσεων ΑΛΗΘΕΙΑ, το 2016, καταφέρνει και συγκεντρώνει αρκετές δεκάδες, όπως τιτλοφορείται και η συγκεκριμένη έκδοση, εταιρικά σήματα, λογότυπα και προϊόντα που άφησαν εποχή. ΚΡΙ-ΚΡΙ, Παυλίδης, Παπαστράτος, Γιώτης, ΕΒΓΑ, ΧΙΛΤΟΝ.... αλλά και ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΑΙΓΑΙΟΝ που όπως αναφέρει και στο οπισθόφυλλο ο δημοσιογράφος Δημήτρης Χαροντάκης, συμβολίζει τη γλυκιά γεύση της μνήμης...

Δείτε περισσότερα

didee.gr - 29/09/2015 – Οι καλύτεροι λουκουμάδες της πόλης

Αιγαίον - Το σύγχρονο στέκι των αναμνήσεων

Μία από τις πιο ιστορικές επιχειρήσεις του λουκουμά βρίσκεται επάνω στην Πανεπιστημίου. Σε ένα ημιυπόγειο, μια ιδιαίτερη συνταγή ενενήντα χρόνων από τη Χίο έχει μεταφερθεί στην τρίτη γενιά… Το μόνο σίγουρο είναι πως φεύγοντας από αυτό το λουκουματζίδικο, θα πάρετε μαζί σας τη ζεστασιά όλης της παλιάς Αθήνας.

Δείτε περισσότερα

I Cook Greek - 04/03/2015 – Λουκουμάδες Αιγαίον

Αιγαίον - Το σύγχρονο στέκι των αναμνήσεων

Οι παραδοσιακοί Λουκουμάδες Αιγαίον είναι ένας απόλυτος γλυκός νηστίσιμος πειρασμός για την περίοδο της Σαρακοστής, μια γεύση αυθεντική που δίνει την μοναδική ευκαιρία να κάνουμε στροφή στην γευστική παράδοση και να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα, ενώ ανταποκρίνεται με το παραπάνω στις επιταγές της υγιεινής διατροφής.

Δείτε περισσότερα

Culinary Backstreets – 07/07/2014 – Aigaion: Holey Tradition

Loukoumades! In the long, slow afternoons that would follow the enormous Sunday lunches with the full complement of our parents’ friends, all one had to say was that word, and the calm would be broken. Women (and sometimes men) would instantly bustle into the kitchen, haul out large plastic basins and begin the preparation. After what always seemed an interminable wait, plates loaded with golden, deep-fried balls of dough, crispy and drenched in honey, would appear from the kitchen, followed by a yelping array of children.

Δείτε περισσότερα

ΑΘΕΝΣ Σπεσιάλ – 2013 – Λε Τουρ

Ο μεγάλος σεφ, φίλος και δημιουργός αυτού του βιβλίου, Βασίλης Καλλίδης, με τη βοήθεια των εκδόσεων ΠΑΤΑΚΗ, το 2013, δημιουργεί ένα θαυμάσιο βιβλίο με 176 σημεία της Αθήνας, τα οποία όπως ο ίδιος αναφέρει στο οπισθόφυλλο, θεωρεί τα αγαπημένα του, αυτά που νιώθει σαν στο σπίτι του! Ένα από αυτά τα στέκια λοιπόν, βρίσκεται στην οδό Πανεπιστημίου, στον αριθμό 46 και ονομάζεται ΑΙΓΑΙΟΝ.

Δείτε περισσότερα

ZERO NEWS – Δεκέμβριος 2013 – CITY εν Αθήναις

Η FREE PRESS εφημερίδα ZERO NEWS – No 11, και ο Αλέξανδρος Καλαφάτης, τον Δεκέμβριο του 2013, γράφουν για εμάς:

Δείτε περισσότερα

ΒΗΜΑ GOURMET – Νοέμβριος 2013 – ΓΛΥΚΟΞΙΝΑ, Comfort food το θεραπευτικόν

Τον Οκτώβριο του 2013, στο περιοδικό ΒΗΜΑ GOURMET – Τεύχος 81, της κυριακάτικης εφημερίδας ΒΗΜΑ, η Μελίσσα Στοΐλη, στη στήλη της COMFORT FOOD, ΤΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΝ, γράφει για εμάς:

Δείτε περισσότερα

CITY HOPPING - Ιούλιος 2013 - Επεισόδιο 5

Η Λάουρα Νάργες, με σύμμαχο το κινητό της και τα Social media, στην εκπομπή που παρουσιάζει, προτείνει απλούς τρόπους να κάνουμε τη ζωή μας στην Αθήνα καλύτερη. Δείτε την, από το 08:15, να γεύεται τους λαχταριστούς μας λουκουμάδες και... να κάνει τη ζωή της πιο γλυκιά.


REAL TASTE & STYLE – Μάϊος 2013 – MARKET STORIES, ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ... ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ

Στο περιοδικό REAL TASTE & STYLE – Τεύχος 44, της εφημερίδας REAL NEWS, τον Μάϊο του 2013, ο Αντώνης Φραγκούλης γράφει για εμάς:

Δείτε περισσότερα

Clickatlife.gr – 12/04/2013 – 13+2 ζαχαροπλαστεία και οι σπεσιαλιτέ τους

Αιγαίον για λουκουμάδες

Μπορεί να μην είναι ζαχαροπλαστείο, προσφέρει όμως, από τους καλύτερους λουκουμάδες της πόλης και σε πακέτο… Λουκουμάδες με σοκολάτα υγείας, με μέλι, με καρύδια ή ακόμα και με κασέρι. Μπορείτε να σκεφτείτε κάτι καλύτερο από μια μερίδα ζουμερούς λουκουμάδες και μάλιστα, με ιστορία 86 χρόνων; Οι Λουκουμάδες Αιγαίον χοντρουλοί και μελωμένοι σίγουρα, θα σας τρελάνουν…

Δείτε περισσότερα

paraskhnio.gr – 12/2/2013 – Επαγγέλματα στην κρίση:

Απολαυστικοί λουκουμάδες στάζουν μέλι

Δεν υπάρχει Αθηναίος από τον παλαιότερο μέχρι τον πιο νεοφερμένο που να μην ξέρει ποιο μαγαζί υπάρχει στον κεντρικότερο δρόμο της Αθήνας στο νούμερο 46. Όταν λέμε κεντρικότερο εννοούμε την Πανεπιστημίου, και όταν λέμε το γνωστότερο, εννοούμε βέβαια τους λουκουμάδες «Αιγαίον»!!!…

Δείτε περισσότερα


Αθηνόραμα – 17/10/2012 – Umami.gr – Βόλτα στα λουκουματζίδικα

«Αιγαίον» Από τα πιο γνωστά λουκουματζίδικα του κέντρου, αυτό το ημιυπόγειο μαγαζί της Πανεπιστημίου μας χαρίζει γλυκές στιγμές από το 1926…


Clickatlife.gr – 10/04/2012 – Πάσχα στην Αθήνα…

Και ένας γλυκός «επίλογος» στο Αιγαίον

Και για να κλείσετε γλυκά τα νηστίσιμα γεύματά σας ή το άναστάσιμο δείπνο και το πασχαλινό ντελίριο κρέατος, σκέφτεστε κάτι καλύτερο από μια μερίδα ζουμερούς μελωμένους λουκουμάδες και μάλιστα, με ιστορία 86 χρόνων; Οι Λουκουμάδες Αιγαίον θα προσφέρουν για όλη τη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας τους λουκουμάδες τους, σε μειωμένες τιμές. Έτσι μπορείτε να απολαύσετε μια μερίδα λουκουμάδες με 3 ευρώ (για κατανάλωση στο κατάστημα ή σε κουτί για το σπίτι).

Δείτε περισσότερα

Debop.gr – 19/10/2011 – Μία στάση εδώ

Αιγαίον

Πόσες μνήμες στο ημιυπόγειο του Αιγαίον της Πανεπιστημίου, και πόσο γλυκές; Πάνω από 85 χρόνια πέρασαν από την ίδρυση αυτού του παραδοσιακού λουκουματζίδικου, κι όμως όταν κατεβαίνεις τα σκαλάκια νιώθεις πως τίποτε δεν άλλαξε. Ένας μικρός, απλός χώρος, με συνέπεια στην τέχνη της γλυκύτητας που δεν έχει σταματήσει να μας εντυπωσιάζει. Ρωτήστε τους γονείς σας κι ελάτε χωρίς ενοχές περί θερμίδων. Λουκουμάδες, πίτες, καλοψημένος καφές και μέλι, όπως παλιά!

Δείτε περισσότερα

ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο – 1 έως 2/10/2011 – WEEKEND – Στους δρόμους των λουκουμάδων

Το λεξικό του Μπαμπινιώτη καθορίζει τον λουκουμά ως εξής: “Ο λουκουμάς αποτελεί παραδοσιακό γλυκό που φτιάχνεται από μια αραιή ζύμη τηγανισμένη σε καυτό λάδι σε σχήμα συνήθως στρογγυλό φουσκωτό και σερβίρεται με μέλι και κανέλα”. (…) Αρκεί βέβαια να ξέρει κανείς που θα φάει τους καλύτερους λουκουμάδες. Στην Αθήνα τρία καταστήματα εδώ και πολλές δεκαετίες δίνουν μάχη για την πρωτιά. (…) Το ’’Αιγαίον’’, χαμηλά στην οδό Πανεπιστημίου 46, άνοιξε τρία χρόνια μετά τον ’’Κρίνο’’, το 1926. Τα τελευταία χρόνια έχουν διευρύνει το μενού τους προσφέροντας εκτός από κλασικούς λουκουμάδες και πρωτότυπους, π.χ. με σιρόπι σοκολάτας ή με τυρί. Ένα καλό: σου τα φέρνουν πακέτο και στο σπίτι…


Πατώντας Σε Δύο Αιώνες – Ιανουάριος 2011

Η εκδότρια Αναστασία Τσολάκη και οι ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, τον Ιανουάριο του 2011, δημιουργούν μια πολυτελή έκδοση αφιερωμένη όπως η ίδια η κυρία Τσολάκη επισημαίνει, στους πρωτοπόρους Έλληνες επιχειρηματίες, που η ιστορία τους πατάει σε δύο αιώνες, άνθρωποι που καταφέρνουν να διατηρήσουν τις αξίες και τα οράματα των ιδρυτών επιχειρηματιών της κάθε επιχείρησης ξεχωριστά. Η ιστορία αυτών των ανθρώπων ξετυλίγεται στις σελίδες αυτού του βιβλίου. Είχαμε τη μεγάλη τιμή να μας συμπεριλάβει ανάμεσα σε αυτές τις επιχειρήσεις μεγαθήρια, όπως είναι το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάννια ή η Σοκολατοποιία Παυλίδης.

Δείτε περισσότερα

Επιχειρηματική Ιστοριογραφία - 2010

Η εφημερίδα ΚΕΡΔΟΣ και η ΚΕΡΔΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ, το 2010, στο βιβλίο τους ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΟΓΡΑΦΙΑ – Τόμος Β’, συγκεντρώνουν 76 ιστορίες επιχειρήσεων που αντέχουν στο χρόνο και συνεχίζουν να επεκτείνονται μέχρι και σήμερα, αφήνοντας ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους στην οικονομική ιστορία του τόπου ή γεννήθηκαν μέσα από ιστορικές διεργασίες. Μία από τις 76 αυτές ιστορίες είναι και η δική μας.

Δείτε περισσότερα

Αθηνόραμα – 2 έως 08/12/2010– Umami weekly – Γεύση, κρασί, αλκοόλ,εμπειρία ΑΙΓΑΙΟΝ – Οι ιστορικοί λουκουμάδες τώρα και στο Internet

Πηγαίνοντας στον κινηματογράφο Ιντεάλ, φροντίζω πάντα να περνάω από το Αιγαίον, το ιστορικό (ηλικίας 85 ετών) λουκουματζίδικο της Πανεπιστημίου 46 (210 3814621-2), για να απολαύσω μία μερίδα ζεστούς παραδοσιακούς λουκουμάδες. Είναι περιχυμένοι με σιρόπι και πασπαλισμένοι με άχνη και κανέλα και τηγανίζονται επιτόπου. Μάλιστα, απέκτησαν πρόσφατα και το δικό τους site www.loukoumades-aigaion.gr, ενώ πωλούνται και κατεψυγμένοι, για να μπορείτε να τους φτιάξετε και στο σπίτι. Ντ.Κ.


Αθηνόραμα – 4 έως 10/11/2010– Θέατρο Ανάσκελα

Ξαπλωμένοι σε μαξιλάρες, χαλαρώνοντας όπως ποτέ σε συνθήκη παράστασης, «είδαμε» την περφόρμανς «This is not my body» στον Κινητήρα (…) Να σιγοτρώμε τους λουκουμάδες – κέρασμα από το « Αιγαίον »…


Κόσμος της ελληνικής ζαχαροπλαστικής – Φεβρουάριος 2010

Τον Φεβρουάριο του 2010, ο Γίωργος Κυριαζίδης και το περιοδικό ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ – Τεύχος 90, παίρνουν συνέντευξη από τον εκπρόσωπο της δεύτερης γενιάς της επιχείρησής μας, Μιχάλη Φύλλα καθώς και από αυτόν της τρίτης, Γιώργο Φύλλα.

Δείτε περισσότερα

Exodos – 9 έως 16/4/2009 – Bits ‘n’ bites. Λουκουμάδες

Περάστε από το γραφικό Αιγαίον, που είναι φτιαγμένο σαν μπιστρό άλλης εποχής. Φρέσκοι, σιροπιαστοί, αφράτοι λουκουμάδες με αγνό μέλι θα σας γλυκάνουν και θα σας προσφέρουν ένα ευχάριστο διάλειμμα.


Soul – Μάρτιος 2009 – Τιτιριτιτί «Αιγαίον». Από το 1926 η οδός Πανεπιστημίου στάζει μέλι

Πόσα είναι τα εμβληματικά σημεία της Πανεπιστημίου ; (…) Καλώς ήρθες στο «Αιγαίον». Διάκοσμος που θαρρείς ξεπήδησε από νεορεαλιστική ταινία του ’40. « Η ιστορία μας ξεκίνησε ακριβώς σε αυτό το σημείο, Πανεπιστημίου 46, από τον αείμνηστο πατέρα μου Γεώργιο Φύλλα. Λειτουργεί ανελλιπώς, χωρίς καμία διακοπή έως σήμερα » λέει ο Ευγένιος, ο οποίος μαζί με τον αδελφό του Μιχάλη παρέλαβαν τη σκυτάλη και τα μυστικά για τον πιο τραγανό, ελαφρύ και πνιγμένο στο μέλι λουκουμά της Αθήνας. (…) Το «Αιγαίον», σύμφωνα με τον Ευγένιο Φύλλα, χαρακτηρίζει την Αθήνα, γιατί όλοι το ξέρουν.


αθηνόραμα.gr – 19/3/2009- 4 στάσεις για λουκουμάδες

Αιγαίον Υπάρχει Αθηναίος που να μην έχει τιμήσει αυτές τις κουλουρίτσες; Τραγανές απέξω, αφράτες εντός, πασπαλισμένες με το δικό τους μέλι, είναι κλασικός πειρασμός μετά τα ψώνια.


Έθνος της Κυριακής – 22/2/2009 - Διατροφή & εστιατόρια: Πώς να τρώτε καλύτερα & στα καλύτερα

Λουκουμάδες «Αιγαίον» όλη η μαγεία του λουκουμά βρίσκεται περισσότερο στην δύναμη της μνήμης που βγάζει.

Σύνδεσμος

Athens Voice – 27/11 έως 31/12/2008 –Υπόγειες ιστορίες

Η περιέργειά μου ξεκίνησε από την επιγραφή «από το 1926». Σχεδόν έναν αιώνα ζωής συμπληρώνει το λουκουματζίδικο «Αιγαίον» στην οδό Πανεπιστημίου, παραμένοντας πάντοτε στην ίδια οικογένεια. Τι καλύτερο από το να ακούς ιστορίες από τους παλιούς παρέα με το πρωινό καφεδάκι και τους λουκουμάδες.


Κέρδος – 31/5/2008 – 82 γλυκά χρόνια παρέα με τους «Λουκουμάδες Αιγαίον». Ο καφετζής που έκανε τη ζύμη χρυσοφόρα επιχείρηση

Γεννημένος το 1903 στα Μεστά της Χίου από οικογένεια αγροτών, ο Γεώργιος Φύλλας του Μιχαήλ και της Ευγενίας, μικρή γνώση ίσως είχε πώς με την αγορά του «Αιγαίον» το 1926 -που από χρόνια προϋπήρχε ως μικρό καφενείο στο νεοκλασικό κτίριο κατασκευής Σλήμαν στην οδό Πανεπιστημίου 46 και Χαριλάου Τρικούπη – θα δημιουργούσε ένα από τα πλέον περιώνυμα αθηναϊκά στέκια. Παγκοσμίως γνωστό σήμερα για τους μοναδικούς λουκουμάδες του…


In.Gr – Πάσχα 2007 - Για να απολαύσετε νηστίσιμα γλυκά…

Λουκουμάδες Αιγαίον. Αχνιστοί λουκουμάδες πασπαλισμένοι με μπόλικη κανέλλα και περιχυμένοι με αρωματικό μέλι. Εμπειρία που θεωρείται μοναδική.

Σύνδεσμος

Ταχυδρόμος – 22/1/2005 –Η συνωμοσία του Λουκουμά

Στο μεγάλο κινηματογραφικό κατάλογο των « φαγώσιμων ταινιών », η Ελληνίδα σκηνοθέτις Όλγα Μαλέα, μετά το « Ριζότο » της, προσθέτει ένα ακόμη δικό της πιάτο : « Λουκουμάδες με μέλι ». (…) Στην ταινία, στις ευχαριστίες στο τέλος, γράφεται ότι τηγανίστηκαν 23.500 λουκουμάδες, οι περισσότεροι φτιαγμένοι από το παραδοσιακό μαγαζί « Αιγαίον » στη οδό Πανεπιστημίου. Οι ιδιοκτήτες Μιχάλης και Ευγένιος Φύλλας, εκτός του ότι δέχτηκαν να δουλεύουν τα τηγάνια τους για κάμποσους μήνες μέχρι να τελειώσουν τα γυρίσματα, εκπαίδευσαν τους ηθοποιούς έτσι ώστε να μπορούν οι ίδιοι να τηγανίσουν λουκουμάδες μπροστά στο φακό. Η πρώτη που έμαθε φυσικά, ήταν η κ. Μαλέα.


Κόσμος της ελληνικής ζαχαροπλαστικής – Νοέμβριος έως Δεκέμβριος 2004 – Συνέντευξη με την Όλγα Μαλέα. « Πιστεύω ότι η ταινία μου θα φέρει στη μόδα τους λουκουμάδες ! »

Οι Λουκουμάδες πιστεύω ότι ακουμπάνε σε παιδικές μνήμες, γιατί ο λουκουμάς είναι ένα γλυκό που το έχουμε φάει όλοι σαν παιδιά και μας αρέσει και πάρα πολύ. Όταν κάνουμε μίτινγκ για την ταινία, περνάω πάντα από το ΑΙΓΑΙΟΝ και παίρνω 2-3 κουτιά λουκουμάδες που γίνονται ανάρπαστοι, γιατί όλοι μας νιώθουμε μια μικρή υπογλυκαιμία εκεί γύρω στο μεσημέρι.


Λοιπόν – 7/12/2000 – Πανεπιστημίου ζωντανή και πολυσύχναστη

Σε απόσταση αναπνοής από τη Στοά του Ορφέα, Πανεπιστημίου 46 και Χαριλάου Τρικούπη, είναι το πασίγνωστο « Αιγαίον », που φτιάχνει τους καλύτερους λουκουμάδες της πρωτεύουσας.


Youtube

1997 Λουκουμάδες ΑΙΓΑΙΟΝ

Διαφήμιση Λουκουμάδων Αιγαίον σε διάφορα κανάλια της ιδιωτικής τηλεόρασης - δεκαετία 90